Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK - "No mix" szerkezeti ragasztók
PU / PE-PP / Epoxy Easy-Mix ragasztók gyártáshoz
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Menet-, tengely- és csapágy ragasztók, tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó szerelő ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Contact pilllanatragasztók gyártáshoz és karbantartáshoz
Rugalmas ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | PU / PE-PP / Epoxy Easy-Mix ragasztók gyártáshoz / Easy-Mix N 5000 epoxy ragasztó, hosszabb felhasználási idővel ( 20 perc ) 50 ml
Easy-Mix N 5000 epoxy ragasztó, hosszabb felhasználási idővel ( 20 perc ) 50 ml
Kapcsolódó termékek
Univerzális epoxi ragasztó. Szín: szinte színtelen, átlátszó
cikkszám: 10650250
Ár: 5.320 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 6.757 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 3 db     Ár: 5.054 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 6.419 FtMennyiség: 5 db+   Ár: 4.788 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 6.081 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 5 nap
 

A WEICON Epoxy ragasztók hidegen kötő, oldószermentes, kivételesen erős kötési tulajdonságokkal rendelkező kétkomponensű rendszerek. Lehetővé teszik anyagok nagy szakítószilárdságú, fizikai hatásoknak ellenálló kötését, ezért ideális megoldást biztosítanak az összeszerelésekhez, javításokhoz és gyártáshoz.

Különösen alkalmas olyan kötésekhez, ahol fontos az esztétikus kivitel.
- sűrűn folyó, önterülő
- rövidebb felhasználási idő (20 perc)
- standard kötési idő
- szinte színtelen, átlátszó

Alapepoxy gyanta, töltetlen
Állagsűrűn folyó
Keverési arány súlyban, gyanta/keményítőanyag1:1
Felhasználhatóság 10ml anyag +20°C-n20 perc
Sűrűség (keverék)1,07 g/cm³
Viszkozitás (keverék) +20°C-n5000 mPa•s
Feldolgozási hőmérséklet+10 - +35°C
Kötési hőmérséklet+6-tól +35°C
Színszinte színtelen, áttetsző
Réskitöltésmax. 2 mm
Kötés megfogható (teljes erősség 35%-a) 20°C-n60 perc elteltével
Kötés mechanikai terhelhetősége (teljes erősség 50%-a) 20°C-n3 óra elteltével
Kötés teljes erősségének elérése (100% erősség kialakulása) 20°C-n2 nap elteltével
Nyomás10 MPa
Nyújthatóság40 MPa
Csavarodás50 MPa
Shore D keménység65
Hőmérséklet-ellenállóság-50 - +80 °C
Szakítószilárdság különböző felületeken:
Acél, homokfúvott 21 N/mm²
Alumínium, homokfúvott19 N/mm²
Tömör PVC, érdesített14 N/mm²

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és száraznak kell lenniük. (pl. tisztítsa meg a felületeket a WEICON Tisztító S-el vagy a Műanyag Tisztító Spray-vel.) A sima felületeket javasolt érdesíteni, pl. homokfúvással.

Felhasználás
A ragasztót elég csak az egyik ragasztandó felületre felhordani. A WEICON Epoxy ragasztók minimum 0,2, maximum 2 mm-es rés kitöltésére alkalmasak (a Fast Metal ragasztó esetében 0,5 – 4 mm a réskitöltő képesség). A felhasználhatósági idő 10 ml anyagmennyiségre, szobahőmérsékleten van meghatározva. Nagyobb mennyiség használata esetén az epoxy gyantákra jellemző exotermikus reakció (hőképződés) miatt a kötési idő rövidebb. A magasabb környezeti hőmérséklet szintén csökkenti a kötési időt (nagyságrendileg a szobahőmérsékletnél minden 10 °C fokkal magasabb hőmérséklet felére csökkenti a kötési időt). A +16°C alatti feldolgozási hőmérséklet jelentősen meghosszabbítja a felhasználási és kötési időt, míg +5°C alatt a ragasztó nem köt meg.

Élettani tulajdonságok / munkahelyi egészségvédelem és biztonság
A WEICON Epoxy ragasztók előírásszerű használat esetén teljesen megkötött állapotban toxikológiai szempontból veszélytelenek. Ezeknek a ragasztóknak a használata esetén be kell tartani az EC Biztonsági adatlapban meghatározott előírásokat és útmutatásokat.

Tárolás
Állandó, +20°C-os szobahőmérsékleten, eredeti, zárt (bontatlan) csomagolásban történő tárolás esetén a WEICON Epoxy ragasztók legalább 18 hónapig eltarthatók. Óvni kell a közvetlen napsugárzástól. A tárolással kapcsolatos javaslatok figyelmen kívül hagyása 6 hónapra csökkenti az eltarthatósági időt. Az epoxy ragasztók +5°C alatti hőmérsékleteken hajlamosak a kristályosodásra. Ezt a hatást erősíti a téli időszakban történő szállítások során előforduló hőingadozás. Ez a hőingadozás károsan hat a ragasztók tulajdonságaira, kötési idejére, műszaki adataira. Ezek a hatások visszafordíthatók a ragasztó max +50°C-ra történő hevítésével (nyílt láng használata kerülendő). A WEICON Epoxy ragasztók esetében az alap gyanták (bisphenol A és F) körültekintő kiválasztása és keverése biztosítja a kristályosodás minimálisra csökkentését.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.