Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK - "No mix" szerkezeti ragasztók
PU / PE-PP / Epoxy Easy-Mix ragasztók gyártáshoz
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Menet-, tengely- és csapágy ragasztók, tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó szerelő ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Contact pilllanatragasztók gyártáshoz és karbantartáshoz
Rugalmas ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | PU / PE-PP / Epoxy Easy-Mix ragasztók gyártáshoz / Easy-Mix PU-90 rugalmas poliuretán ragasztó 50 ml
Easy-Mix PU-90 rugalmas poliuretán ragasztó 50 ml
Kapcsolódó termékek
Kétkomponensű, gyorsn kötő, nagy erősségű szerkezeti ragasztó
cikkszám: 10751050
Ár: 6.549 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 8.318 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 3 db     Ár: 6.222 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 7.902 FtMennyiség: 5 db+   Ár: 5.895 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 7.487 Ft
Rendelhető, szállítási idő: n.a.
 

Nagyon erős, gyorsan kötő kétkomponensű poliuretán alapú szerkezeti ragasztó, mely szobahőmérsékleten köt. Kötési ereje kiemelkedően magas, így tökéletes megoldást jelent a fém, műanyag, kompozit, fa és kerámia anyagok egymáshoz vagy önmagukhoz való ragasztásához.

Alappoliuretán
Keverési arány űrtartalomban, gyanta/keményítőanyag1:1
A keverék sűrűsége1,30-1,35 g/cm³
Szín kötés utánfekete
Feldolgozási idő 20°C-n1,5 perc
Kezdeti szilárdság (35% erősség)5 perc után
Mechanikai szilárdság (50% erősség)10 perc után
Végső szilárdság (100% erősség)12 óra után
Ragasztó rés áthidalás0,1 - 4,0 mm
Átlagos erősség 20 °C-n a DIN 53281-83 szerint
Alumíniumon (0,26mm) 13 N/mm²
Fényes acélon (0,26mm)19 N/mm²
Rozsdamentes acélon 17 N/mm²
Átlagos e-modul (20°C)650-750 N/mm²
Shore keménység D DIN EN ISO 86866
Szakítószilárdság ISO 527 max.21 N/mm²
Szakítási nyúlás ISO 527 max.35%
Hőmérséklet-ellenállóság- 55 - + 125 °C
Thermoforming ellenállóság+ 65 °C
TGA bomlási hőmérséklet (onset temp.)+ 330 °C

Felületek előkezelése
A tökéletes ragaszás előfeltétele a ragasztandó felületek tisztasága és szárazsága (pl. tisztítás és zsírtalanítás WEICON Tisztító S vagy Plastic Cleaner tisztítókkal).  A legerősebb kötési érték érdekében a sima felületeket mechanikus módon durvábbá lehet tenni, például homokfúvással vagy csiszolóanyagokkal.
Egyes műanyagok, például a poliamid, a PTFE, a polyolefin stb. csak speciális felület-előkezelés (fluoridálás, alacsony nyomású plazma, korona, lángkezelés) után ragaszthatók.

Felhasználás
Csak az egyik ragasztandó felületre kell felhordani a ragasztót. A WEICON Easy-mix PU ragasztók réskitöltő képessége 0,2 – 4mm. A fent megadott felhasználási idő 10ml ragasztóra vonatkozik, szobahőmérsékleten. Nagyobb mennyiség esetén a ragasztási idő rövidebb, mivel az epoxy gyanták hő-reakciót (exotherm reakciót) hoznak létre. Hasonlóképpen a magasabb környezeti hőmérséklet is rövidíti a kötési időt (támpontként a szobahőmérséklet feletti miden 10 °C hőmérséklet-növekedés megfelezi a feldolgozási és kötési időt). A 16°C alatti hőmérséklet jelentősen meghosszabbítja a feldolgozási és kötési időt, míg +5°C alatt nem jön létre reakció.

Élettani tulajdonságok / munkahelyi egészségvédelem és biztonság
A WEICON Easy-mix PU ragasztók előírásszerű használat esetén teljesen megkötött állapotban toxikológiai szempontból veszélytelenek. Ezeknek a ragasztóknak a használata esetén be kell tartani az EC Biztonsági adatlapban meghatározott előírásokat és útmutatásokat

Tárolás
Gyújtóforrástól távol kell tartani – Dohányzás tilos. A sztatikus feltöltődés ellen védekezni kell. Eredeti, zárt tartályban kell tárolni. Nem szabad gyúlékony anyagokkal együtt tárolni. A tartályt, hűvös, szellőztetett helyen kell tárolni. Maximális tárolási hőmérséklet +40°C. Óvni kell a hőtől és a túlmelegedéstől. Száraz helyen kell tárolni.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.