Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Főoldal | Webáruház | Hírek
Contact ciánakrilát pillanatragasztók, egykomponensű, hidegen-megkötő, oldószermentes ragasztók

A Contact ciánakrilát ragasztók, egykomponensű, hidegen-megkötő, oldószermentes ragasztók.
 
A levegő páratartalmának következtében megindul a gyors polimerizációs reakció. Enyhe nyomásra pedig pillanatokon belül bekövetkezik a ragasztás a legtöbb anyag esetében, mint például:

- fémek
- műanyagok
- üvegek és kerámiák
- különböző fa típusok
- bőrök
- természetes és szintetikus gumik

A Contact ciánakrilát ragasztók számos előnnyel rendelkeznek:

- erős ragasztási szilárdság
- tiszta és optikailag tökéletes ragasztás az egymástól eltérő anyagoknál
- időt és pénzt takarít meg
- gyors kötési idő, már a ragasztási művelet alatt
- nincs szükség külön rögzítő eszközre
- ennél fogva egyszerű és gyors szerelés és gyártás lehetséges
- hőmérséklet növelés és aktivátor használata normál esetben nem követelmény

A Contact ciánakrilát ragasztók nagy szerkezeti szilárdsággal, maximum +80°C (két típus max. +135°C) hőállósággal és jó vegyi anyag ellenálló képességgel rendelkeznek. Néhány esetben a ragasztott kapcsolati réteg erősebb, mint a megragasztott anyag.

A széles típusválaszték, változatos alkalmazásokat tesz lehetővé. A típusok közötti különbség lehet fizikai, mint például viszkozitás, vagy kémiai, mint például különböző molekulaméret.

Etil-észter alapú VA típusok, és a Gel

- nagy molekulák
- alacsonyabb molekuláris rögzítési pont eredményeként, rugalmasabb ragasztási kötés

Ezek a típusok műanyag és gumi ragasztásához ajánlottak

Metil-észter alapú VM típusok

- nagyon kicsi molekulák
- ennek következtében több teherviselő kapcsolat alakul ki és nagyobb a nyúlási szilárdság
Ezek a típusok ennek köszönhetően inkább a fémek ragasztásához ajánlottak.

Alkoxi-etil alapú VA változatok

- majdnem szagtalan
- nagyobb molekulák
- a kapcsolat még rugalmasabb és nem annyira érzékeny a levegő páratartalmára
- hosszabb kötési idő következtében, megnő a pozicionálási idő

Ez a típus különösen ajánlott ott ahol optikai okokból nem jó, ha látszik a ragasztóanyag (kivirágzás) a két felület között.

Használati utasítás:

- A tökéletes ragasztás érdekében az összeillesztendő felületeknek száraznak és tisztának kell lennie (tisztításra és zsírtalanításra használja a WEICON TISZTÍTÓ S spray-t vagy folyadékot)
- A sima felületeket célszerű a ragasztás előtt felérdesíteni
- A Contact ciánakrilát ragasztót csak az egyik oldalon alkalmazzuk
- A ragasztási vonal ne legyen több mint 0,2 mm (0,008"), különben nem garantált a kötés
- Nagy ragasztási felület esetén a ciánakrilát ragasztót cseppenként hordjuk fel a felületre, vigyázva a belső feszültség kialakulására
- A ciánakrilát ragasztók rendkívül gazdaságosak. Egy csepp elegendő 3-5 cm² felület ragasztásához.
- A tökéletes ragasztáshoz a levegő relatív páratartalmának 40-70% között kell lennie. Amennyiben 30% alatti, a kötési idő meghosszabbodhat. Néhány ragasztó típusnál egy csepp ragasztó szakítási szilárdsága 10-15%-ot nőhet, ha a relatív páratartalom eléri a 90%-ot.
- Alapreakciójú felületeknél (pH. érték <7) a kötési sebesség felgyorsul, savas-reakció esetében csökkenhet a kötési idő, extrém körülmények viszont teljesen megakadályozhatják a polimerizációt.
Fiziológiai tulajdonságok. Egészséges és biztonságos munka.
Fiziológiailag a WEICON Contact ciánakrilát ragasztók alapvetően biztonságosak és ártalmatlanok. Azonban ajánlott a jól szellőztetett munkahely és a védőköpeny a tipikus ragasztás közben keletkező gőz miatt.
A Contact gőze nyálkahártya és szem irritációt okozhat. Kerülje az anyag érintkezését a szemmel és a bőrrel (védőszemüveg és kesztyű). Ragasztás előtt kenje be kezét WEICON Kézvédő Habbal, ami megakadályozza a bőrirritációt, és az ujjak összetapadását. A Biztonságtechnikai adatlap előírásait tartsa mindig szem előtt.

Raktározás:

A Contact ciánakrilát ragasztókat tárolja mindig száraz, hűvös és sötét helyen. A raktározási ideje minimum 9 hónap szobahőmérsékleten (18-25°C). Ha hűtőszekrényben +5°C-on tárolja, az eltarthatósága 12 hónap. Amennyiben lefagyasztja -20°C alá, az anyag megszilárdul, de szobahőmérsékleten lassú felolvasztás után újra használható állapotba kerül.

Contact ciánakril ragasztók a webáruházunkban!
Vissza
Top-Lub-folyadék - professzionális kenés az élelmiszeriparban Contact ciánakrilát pillanatragasztók, egykomponensű, hidegen-megkötő, oldószermentes ragasztókKristálytiszta ragasztás: Új szerkezeti ragasztóGMK 2510 2-komponensű Gumi-Fém ragasztóSzilikon-folyadék Spray az élelmiszeripar részéreKarima tömítés érzékeny anyagoknál: WEICONLOCK AN 301-65Plastic Metal WEICON SF (új, módosított összetétel)Weicon Anti Seize High Tech Nagyteljesítményű szerelőpasztaRagasztó az élelmiszeripar számáraNagy erősség, sok előny: Poliuretán ragasztók

Archív publikációk

2015201420132012Teljes Archívum