Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Főoldal | Webáruház | Hírek
GMK 2510 2-komponensű Gumi-Fém ragasztó

A GMK 2510 kétkomponensű, szintetikus gumi alapú ragasztó olyan alkatrészek teljes felületen történő ragasztásához, melyek tartós dinamikus terhelésnek vannak kitéve. Az 1 komponensű rendszerekkel szemben a kétkomponensű ragasztók jóval erősebb kötést és nagyobb hőállóságot biztosítanak. 

A GMK 2510 gumit, fémet, textíliákat, bőrt, habosított gumit (neoprént), CSM-et (Hypalon), szigetelőanyagokat, ragasztóval bevont PU anyagokat, fát és sokféle műanyagot ragaszt önmagához és egymáshoz. Kikeményedés után a kötés nedvességálló. A WEICON GMK 2510 nem alkalmas polisztirol, polietilén, polipropilén, habosított PVC és PVC műbőr ragasztására.

Felhasználási területek:
• Gumi ragasztása fém lapokra
• Gumi ragasztása ablak- és ajtókeretekre, járművek, tartályok, lakókocsik, stb. ajtószigetelésének ragasztása
• Szállítószalagok rögzítésére
• Szigetelés, hangszigetelés felragasztására különböző szerkezeti elemekre
• Tartályok, hengerek, cilinderek belső gumiburkolatának ragasztására

Weicon GMK 2510 kétkomponensű Gumi-Fém ragasztó

Felületek előkezelése
A ragasztandó felületek legyenek tiszták, por- és zsírmentesek (WEICON Felülettisztító). A sima felületek mechanikai csiszolása nagymértékben növeli a kötés hatékonyságát.

Kikeverés és feldolgozás
Az aktivátor hozzáadása előtt a ragasztót és annak adalékanyagait alaposan, buborékmentesre fel kell keverni. Ezután a ragasztót és az aktivátort 4 percen keresztül a felhordó spatulával vagy mechanikai keverővel (max. 500 rpm fordulatszámon) ki kell keverni, egészen addig, míg a keverék teljesen homogén lesz. Csak annyi ragasztót keverjen ki, amennyit a feldolgozási időn belül fel tud hordani a felületre.
Hordjon fel 2-3 réteg ragasztót mindkét ragasztandó felületre (teljes felületre) egy ecsettel vagy spatulával (sima vagy bordázott). A rétegvastagságtól, környezeti hőmérséklettől és a levegő nedvességtartalmától függően 5-15 percet kell várni, míg a nedvesség egy része elpárolog. Porózus felületek (pl. gyapjúfilc) esetén a párolgási idő után még egy réteg felhordása javasolt.
Amint a felületek kissé megszáradtak, de érintésre még ragacsosak, a felületeket össze kell illeszteni, és gyors, határozott mozdulattal összenyomni (pl. görgővel vagy kalapáccsal). Amennyiben a ragasztó túlságosan megszáradt, egy friss réteget kell a felületre felhordani. A meg nem kötött, fölösleges ragasztó a WEICON Felülettisztítóval eltávolítható.

Vissza
Top-Lub-folyadék - professzionális kenés az élelmiszeriparban Contact ciánakrilát pillanatragasztók, egykomponensű, hidegen-megkötő, oldószermentes ragasztókKristálytiszta ragasztás: Új szerkezeti ragasztóGMK 2510 2-komponensű Gumi-Fém ragasztóSzilikon-folyadék Spray az élelmiszeripar részéreKarima tömítés érzékeny anyagoknál: WEICONLOCK AN 301-65Plastic Metal WEICON SF (új, módosított összetétel)Weicon Anti Seize High Tech Nagyteljesítményű szerelőpasztaRagasztó az élelmiszeripar számáraNagy erősség, sok előny: Poliuretán ragasztók

Archív publikációk

2015201420132012Teljes Archívum