Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK - "No mix" szerkezeti ragasztók
PU / PE-PP / Epoxy Easy-Mix ragasztók gyártáshoz
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Menet-, tengely- és csapágy ragasztók, tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó szerelő ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Contact pilllanatragasztók gyártáshoz és karbantartáshoz
Rugalmas ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Sérült fém felületek javítása és bevonatolása / Plastic Metal / Plastic Metal HB300 ( Acél ) 1:1 keverési arányú - 1 KG 1 kg
Plastic Metal HB300 ( Acél ) 1:1 keverési arányú - 1 KG 1 kg
Kapcsolódó termékek
Massza változat,Töltőanyag: Acél, Szín: sötétszürke, Kötési idő: 12 óra, Hőállóság: -35°C - +200°C
cikkszám: 10450010
Ár: 40.521 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 51.462 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 2 db     Ár: 38.495 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 48.889 FtMennyiség: 3 db+   Ár: 36.469 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 46.316 Ft
Raktáron
 

A WEICON Plastic Metal ideális termék számos anyag gyors, költséghatékony és tartós javítására. A WEICON Plastic Metal emellett használható a szerszám- és formakészítésben is.

Magas minőségű, nagy hőmérséklet ellenálló képességű sűrű massza, keverési aránya 1:1. Függőleges felületeken is alkalmazható. Könnyen és praktikusan használható:
 
• javításhoz és ragasztáshoz öntvény és fém részeken
• üregek feltöltéséhez
• sérült tartályok, karosszériák, géprészek javításához
• szivattyúk és csövek tömítéséhez

Összetételacél tartalmú epoxy gyanta
Tulajdonságokmassza, magas hőmérséklet álló
Keverési arány súlyban, gyanta/keményítőanyag100:100
Feldolgozási idő 20°C-n (200g készítmény)30 perc
A keverék sűrűsége2,34 g/cm³
A keverék viszkozitása 1.700.000 mPa.s
Maximális rétegvastagság felhordásonként20 mm
Kötési idő (mechanikai terhelés)12 óra
Végső erősség24 óra
Átlagos nyomási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)100 mPa
Átlagos húzási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)27 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)42 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)9.500 - 10.000 MPa
Shore keménység (+25°C) DIN 53281-8385
Zsugorodás0,015%
Hőformázási ellenállóság120 °C
Színsötétszürke
Hőmérséklet-ellenállóság- 35 - + 200 °C, rövid ideig +280°C

Felületek előkezelése
A kezelendő felület legyen tiszta (fém tiszta), száraz és zsírmentes. Ugyanez vonatkozik a munkaeszközökre és edényekre. A ragasztás hatékonyságának érdekében, főleg a sima felületeknél javasolt a mechanikus módon való durvábbá tétel. A WEICON Tisztító S vagy a WEICON Ragasztó és tömítőanyag eltávolító segít eltávolítani szinte minden szennyeződést. Szükség esetén homokfúvás javasolt.
A tengervíznek tartósan kitett öntött fémeket különös elővigyázatossággal kell kezelni, mivel azok szervetlen sókat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy ezek a sók a felületre kerülve nedvességet szívnak magukba, mely miatt rozsdásodás indulhat meg (rozsdabuborékok a bevonat alatt). Emiatt a homokfúvás után javasolt hő vagy láng használata a felületen. Ha nincs szükség a földhöz való ragasztásra, szétválasztó anyag, pl. WEICON Formaleválasztó F 1000 (szilikonmentes) használatára van szükség. A porózus felületeket WEICON Formaleválasztó Wax P500.

Felhasználás
A keményítőanyag hozzáadása előtt mindenképpen szükség van a gyanta összetevőben a töltőanyag alapos felkeverésére.

Az egyenletes keverék elérése érdekében az összetevőket legalább 4 percen keresztül kell keverni. Kerülni kell a buborékok kialakulását. Ne keverjen ki többet, mint amit a felhasználhatósági idő alatt fel tud használni. A részben kiürített tartályokat szorosan visszazárva kell tárolni. A keverési arányt pontosan be kell tartani (maximális tolerancia +/-2%).

A jelzett felhasználhatósági idő körülbelül 200g keverékre vonatkozik. Nagyobb mennyiség használata esetén az epoxy gyantákra jellemző hő-reakció (exoterm reakció) miatt a kötési idő lerövidül. A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (kb. 20°C) használandó. Magasabb hőmérsékleten a felhasználhatósági és a kötési idő lerövidül. Átlagosan minden, szobahőmérséklet feletti +10°C hőmérsékletemelkedés megfelezi a felhasználhatósági és a kötési időt). A +16°C alatti hőmérséklet megnöveli a felhasználhatósági is kötési időt, míg +5°C alatt nem jön létre reakció a keményítőanyag és a gyanta között. A típustól függően szobahőmérsékleten a WEICON Plastic Metal megmunkálható / a formából eltávolítható (legalább) 2 (legfeljebb) 16 óra elteltével. A végső erősség szobahőmérsékleten 24 óra elteltével alakul ki. Alacsony környezeti hőmérséklet esetén a kötési idő max. +40°C hő (lámpa, hősugárzó) segítségével felgyorsítható. Nyílt láng használata tilos!

Tárolás
A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (+18°C - +25°C-n), száraz helyen, bontatlan csomagolásban 18 hónapig eltartható. A kibontott és visszazárt tartályokat 6 hónapon belül fel kell használni.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.