Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Szerelőszalagok
Fém felületek javítása és bevonatolása
RK - szerkezeti ragasztó
PU / PE-PP / Epoxy ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok
Anaerób ragasztók, rögzítők és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór
Contact pilllanatragasztók
Rugalmas ragasztók
GMK Fém-Gumi ragasztók
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Fém felületek javítása és bevonatolása / Plastic Metal / Plastic Metal Kerámia BL - Kopásálló 0,5 kg
Plastic Metal Kerámia BL - Kopásálló 0,5 kg
Kapcsolódó termékek
Folyékony változat, Töltőanyag: Ásványi anyag, Szín: kék, Kötési idő: 24 óra, Hőállóság: -35°C - +180°C
cikkszám: 10400005
Ár: 28.745 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 36.507 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 7 nap
 

A WEICON Plastic Metal ideális termék számos anyag gyors, költséghatékony és tartós javítására.
A WEICON Plastic Metal emellett használható a szerszám- és formakészítésben is.

Kék színű, ecsettel kenhető felületvédelem különösen magas kopásállósági és dörzsölés állósági tulajdonságokkal. Alacsony súrlódású, sima felületet hoz létre, mely nagyon jól ellenáll a vegyi anyagoknak.

Alkalmazható:
• nagy igénybevételnek kitett szivattyúházak kibélelésére
• csúszócsapágyak, ipari csúszdák, tölcsérek és csövek kopásvédelmére
• öntvények, szelepek és szivattyúlapátok javítására

Összetételásványi anyag tartalmú epoxy gyanta
Tulajdonságokfolyékony, kopásálló
Keverési arány súlyban, gyanta/keményítőanyag100:10
Feldolgozási idő 20°C-n (200g készítmény)20 perc
A keverék sűrűsége1,9 g/cm³
A keverék viszkozitása 40.000 mPa.s
Maximális rétegvastagság felhordásonként10 mm
Kötési idő (mechanikai terhelés)12 óra
Végső erősség24 óra
Átlagos nyomási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)115 mPa
Átlagos húzási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)25 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)98 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)9.000 - 9.500 MPa
Shore keménység (+25°C) DIN 53281-8388
Zsugorodás0,02%
Hőformázási ellenállóság80 °C
Színkék
Hőmérséklet-ellenállóság- 35 - + 180 °C

Felületek előkezelése
A kezelendő felület legyen tiszta (fém tiszta), száraz és zsírmentes. Ugyanez vonatkozik a munkaeszközökre és edényekre. A ragasztás hatékonyságának érdekében, főleg a sima felületeknél javasolt a mechanikus módon való durvábbá tétel. A WEICON Tisztító S vagy a WEICON Ragasztó és tömítőanyag eltávolító segít eltávolítani szinte minden szennyeződést. Szükség esetén homokfúvás javasolt.
A tengervíznek tartósan kitett öntött fémeket különös elővigyázatossággal kell kezelni, mivel azok szervetlen sókat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy ezek a sók a felületre kerülve nedvességet szívnak magukba, mely miatt rozsdásodás indulhat meg (rozsdabuborékok a bevonat alatt). Emiatt a homokfúvás után javasolt hő vagy láng használata a felületen. Ha nincs szükség a földhöz való ragasztásra, szétválasztó anyag, pl. WEICON Formaleválasztó F 1000 (szilikonmentes) használatára van szükség. A porózus felületeket WEICON Formaleválasztó Wax P500.

Felhasználás
A keményítőanyag hozzáadása előtt mindenképpen szükség van a gyanta összetevőben a töltőanyag alapos felkeverésére.

Az egyenletes keverék elérése érdekében az összetevőket legalább 4 percen keresztül kell keverni. Kerülni kell a buborékok kialakulását. Ne keverjen ki többet, mint amit a felhasználhatósági idő alatt fel tud használni. A részben kiürített tartályokat szorosan visszazárva kell tárolni. A keverési arányt pontosan be kell tartani (maximális tolerancia +/-2%).

A jelzett felhasználhatósági idő körülbelül 200g keverékre vonatkozik. Nagyobb mennyiség használata esetén az epoxy gyantákra jellemző hő-reakció (exoterm reakció) miatt a kötési idő lerövidül. A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (kb. 20°C) használandó. Magasabb hőmérsékleten a felhasználhatósági és a kötési idő lerövidül. Átlagosan minden, szobahőmérséklet feletti +10°C hőmérsékletemelkedés megfelezi a felhasználhatósági és a kötési időt). A +16°C alatti hőmérséklet megnöveli a felhasználhatósági is kötési időt, míg +5°C alatt nem jön létre reakció a keményítőanyag és a gyanta között. A típustól függően szobahőmérsékleten a WEICON Plastic Metal megmunkálható / a formából eltávolítható (legalább) 2 (legfeljebb) 16 óra elteltével. A végső erősség szobahőmérsékleten 24 óra elteltével alakul ki. Alacsony környezeti hőmérséklet esetén a kötési idő max. +40°C hő (lámpa, hősugárzó) segítségével felgyorsítható. Nyílt láng használata tilos!

Tárolás
A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (+18°C - +25°C-n), száraz helyen, bontatlan csomagolásban 18 hónapig eltartható. A kibontott és visszazárt tartályokat 6 hónapon belül fel kell használni.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.