Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Kövess minket a Facebook-on!
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szállítószalag javító szett
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Plastic Metal A (Acél töltet) 0,5 kg
Kapcsolódó termékek
Massza változat, Töltőanyag: Acél, Szín: sötétszürke, Kötési idő: 24 óra, Hőállóság: -35°C - +120°C
cikkszám: 10000005
Ár: 13.950 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 17.717 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 2 db     Ár: 13.253 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 16.832 FtMennyiség: 3 db+   Ár: 12.555 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 15.945 Ft
Raktáron
 

A WEICON A Plastic Metal család általános felhasználásra szánt tagja, szinte minden javítási feladatra alkalmas. A WEICON A DNV GL tanúsítvánnyal* rendelkezik, ezáltal különösen alkalmas hajóipari javításokra. Alkalmazható a korróziós károk javítására, tartályok, csövek és öntvények javítására, illetve burkolatok és gépalkatrészek repedéseinek javítására.
 
• tartályok korroziós és lepattogzott sérüléseinek helyrehozása
• csövek és öntvények javítása
• burkolatok és gépalkatrészek repedéseinek javítása
• forma-, modell-, szerszám- és alkatrészkészítés

További alkalmazási területei: modellek, formák, szerszámok és rögzítőeszközök gyártása. Az epoxi gyanta rendszer használható a gépiparban szerszámkészítésben és modellés formakészítésnél, valamint számos más ipari szektorban.

Összetételacél tartalmú epoxy gyanta
Tulajdonságokmassza
Keverési arány súlyban, gyanta/keményítőanyag100:10
Feldolgozási idő 20°C-n (200g készítmény)60 perc
A keverék sűrűsége2,9 g/cm³
A keverék viszkozitása 1.000.000 mPa.s
Maximális rétegvastagság felhordásonként10 mm
Kötési idő (mechanikai terhelés)16 óra
Végső erősség24 óra
Átlagos nyomási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)80 mPa
Átlagos húzási erősség +25°C-n (DIN 53281-83)21 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)34 mPa
Átlagos erősség E-modul +25°C-n (DIN 53281-83)3.500 - 5.000 MPa
Shore keménység (+25°C) DIN 53281-8390
Zsugorodás0,015%
Hőformázási ellenállóság65 °C
Színsötétszürke
Hőmérséklet-ellenállóság- 35 - + 120 °C

Felületek előkezelése
A kezelendő felület legyen tiszta (fém tiszta), száraz és zsírmentes. Ugyanez vonatkozik a munkaeszközökre és edényekre. A ragasztás hatékonyságának érdekében, főleg a sima felületeknél javasolt a mechanikus módon való durvábbá tétel. A WEICON Tisztító S vagy a WEICON Ragasztó és tömítőanyag eltávolító segít eltávolítani szinte minden szennyeződést. Szükség esetén homokfúvás javasolt.
A tengervíznek tartósan kitett öntött fémeket különös elővigyázatossággal kell kezelni, mivel azok szervetlen sókat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy ezek a sók a felületre kerülve nedvességet szívnak magukba, mely miatt rozsdásodás indulhat meg (rozsdabuborékok a bevonat alatt). Emiatt a homokfúvás után javasolt hő vagy láng használata a felületen. Ha nincs szükség a földhöz való ragasztásra, szétválasztó anyag, pl. WEICON Formaleválasztó F 1000 (szilikonmentes) használatára van szükség. A porózus felületeket WEICON Formaleválasztó Wax P500.

Felhasználás
A keményítőanyag hozzáadása előtt mindenképpen szükség van a gyanta összetevőben a töltőanyag alapos felkeverésére.

Az egyenletes keverék elérése érdekében az összetevőket legalább 4 percen keresztül kell keverni. Kerülni kell a buborékok kialakulását. Ne keverjen ki többet, mint amit a felhasználhatósági idő alatt fel tud használni. A részben kiürített tartályokat szorosan visszazárva kell tárolni. A keverési arányt pontosan be kell tartani (maximális tolerancia +/-2%).

A jelzett felhasználhatósági idő körülbelül 200g keverékre vonatkozik. Nagyobb mennyiség használata esetén az epoxy gyantákra jellemző hő-reakció (exoterm reakció) miatt a kötési idő lerövidül. A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (kb. 20°C) használandó. Magasabb hőmérsékleten a felhasználhatósági és a kötési idő lerövidül. Átlagosan minden, szobahőmérséklet feletti +10°C hőmérsékletemelkedés megfelezi a felhasználhatósági és a kötési időt). A +16°C alatti hőmérséklet megnöveli a felhasználhatósági is kötési időt, míg +5°C alatt nem jön létre reakció a keményítőanyag és a gyanta között. A típustól függően szobahőmérsékleten a WEICON Plastic Metal megmunkálható / a formából eltávolítható (legalább) 2 (legfeljebb) 16 óra elteltével. A végső erősség szobahőmérsékleten 24 óra elteltével alakul ki. Alacsony környezeti hőmérséklet esetén a kötési idő max. +40°C hő (lámpa, hősugárzó) segítségével felgyorsítható. Nyílt láng használata tilos!

Tárolás
A WEICON Plastic Metal szobahőmérsékleten (+18°C - +25°C-n), száraz helyen, bontatlan csomagolásban 18 hónapig eltartható. A kibontott és visszazárt tartályokat 6 hónapon belül fel kell használni.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.