Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Kövess minket a Facebook-on!
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Uretán 60 bevonat 0,5 kg
Kapcsolódó termékek
Shore keménység: 60, Szín: világosbarna, Kötési idő: 24 óra
cikkszám: 10516005
Ár: 18.396 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 23.363 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 2 db     Ár: 17.477 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 22.196 FtMennyiség: 3 db+   Ár: 16.557 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 21.028 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 7 nap
 

A WEICON Uretán kétkomponensű poliuretán, mely szobahőmérsékleten köt meg, és kemény, gumiszerű, akár -60 °C-n is tartósan rugalmas anyagot hoz létre.
 
A WEICON Uretán számos anyaghoz tapad, például fémekhez, betonhoz, gumihoz, fához, üvegszálas anyagokhoz és sok máshoz. Alkalmas emellett rugalmas bevonóanyagként a WEICON Plastic Metal (epoxy) rendszerekkel együtt használva.
Mivel a nedvességre nem érzékeny, vékony rétegű bevonatként is használható. Kiváló szakítószilárdsági és nyújthatósági tulajdonságokkal rendelkezik.

Összetételpoliuretán
Keverési arány súlyban, gyanta/keményítőanyag100:140
Feldolgozási idő 20°C-n25 perc
A keverék sűrűsége1,03 g/cm³
Viszkozitás +25°C gyanta/keményítőanyag6.700 / 260 mPa•s
A keverék viszkozitása +25°C-n1.200 mPa•s
Mechanikai szilárdság (50% erősség) 20°C12 óra
Végső szilárdság (100% erősség) 20°C24 óra
ISO 37 szerinti szakítószilárdság5,3 MPa
ISO 37 szerinti nyúlás szakadáskor1400%
Ellenállóság a további szakadással szemben11 kN/m
„A” shore keménység60
Szín kötés utánvilágosbarna
Hőmérséklet-ellenállóság- 50°C - + 90 °C

Felületek előkezelése
A kezelendő felület legyen tiszta, száraz és zsírmentes (fémtiszta).  A WEICON Tisztító S vagy a WEICON Ragasztó és tömítőanyag eltávolító segít eltávolítani szinte minden szennyeződést, beleértve a régi festékmaradványokat, zsírt, olajt, port és koszt.

Ha a felületek nagyon szennyezettek, az Uretán tapadása elősegíthető a megfelelő szemcseméretű homokfúvással, vagy mechanikai csiszolással.
A tengervíznek tartósan kitett öntött fémeket különös elővigyázatossággal kell kezelni, mivel azok szervetlen sókat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy ezek a sók a felületre kerülve nedvességet szívnak magukba, mely miatt rozsdásodás indulhat meg (rozsdabuborékok a bevonat alatt). Emiatt a homokfúvás után javasolt hő vagy láng használata a felületen.

A tapadás megelőzésére formaleválasztó anyag használata javasolt:
Sima felületekhez: WEICON Formaleválasztó F 1000 folyadék (szilikonmentes)
Porózus felületekhez, WEICON Formaleválasztó Wax P 500.
Az oxidáció és a rozsda kialakulásának azonnali veszélye miatt javasoljuk WEICON Uretán használatát azonnal az előkezelés után.

Felhasználás
Keverje ki a keményítőanyagot és a gyantát legalább 4 percen keresztül a termékhez járó spatulával nagy alacsony sebességű (max. 500 r/min.) gépi keverővel amíg egyenletes massza nem keletkezik. Ne keverjen ki több anyagot, mint amit a felhasználási idő alatt el tud használni.

Felhasználási idő
A megadott felhasználási idő +20°C hőmérsékleten 200 g anyagra vonatkozik. A WEICON Uretán felhasználása szobahőmérsékleten (kb. +20°C) javasolt.
+16°C hőmérséklet alatt a felhasználási idő és a kötési idő lelassul, míg kb +5°C alatt a gyanta és a keményítőanyag között nem jön létre reakció.

Kötés és kezelés
Szobahőmérsékleten a WEICON Uretán 12 óra után megmunkálható, illetve a formából eltávolítható. Az összes műszaki jellemző kialakulásához lehetőség van 24 óra szobahőmérsékleten történő kötés után 6 órán keresztül +60°C-n hőkezeléssel keményíteni az anyagot.
Mindhárom WEICON Uretán típus esetén a végső kötés szobahőmérsékleten 48 óra elteltével alakul ki.
Alacsony hőmérsékleten a kötési időt max. +40°C hőmérsékletű lámpával, elektromos takaróval vagy hőlégfúvóval fel lehet gyorsítani.  A túlmelegedés, és az esetleges deformáció megelőzése érdekében a nyílt láng (gázégő, olajlámpa) használata tilos.

Tárolás   
A WEICON Uretánt szobahőmérsékleten (+20°C) száraz helyen kell tárolni. A bontatlan csomagolású termék szállítás után +18°C - +25°C között legalább 6 hónapig eltartható. A felbontás után a terméket 3 hónapon belül fel kell használni.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.