Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Töltsd le magyar nyelvű katalógusunkat!
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Kövess minket a Facebook-on!
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szállítószalag javító szett
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Black-Seal olajálló ragasztó és tömítőanyag 310 ml
Kapcsolódó termékek
Olaj-, zsír- és hőmérséklet-álló szilikon ragasztó és tömítőanyag. Csomagolás: nyomótár, Szín: fekete
cikkszám: 13051310
Ár: 7.182 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 9.122 Ft
Raktáron
 

A rugalmas ragasztó és tömítőanyagok az ipari gyártás és összeszerelés számos területén használatosak. Egy termékben egyesítik a ragasztás és a tömítés tulajdonságait és minden olyan esetben használhatók, amikor fontos a ragasztó rugalmassága és a kötés tömítése.


Olaj-, zsír- és hőmérséklet-álló szilikon ragasztó és tömítőanyag. Különösen alkalmas ragasztásra és tömítésre olyan helyeken, ahol nagy mennyiségű olaj és zsír van jelen. Nagyon jól ragaszt acélt, alumíniumot, üveget, kerámiát és sok más anyagot.

Összetétel1-K. Polysiloxan (Acetat)
Sűrűség1,06 g/cm³
Viszkozitásnyúlós
Stabilitás (megfolyás ASTM D 2202)> 1 mm
Feldolgozási hőmérséklet+5 - +35°C
Kötés típusa+5°C - +40°C; 30% - 95% relatív páratartalom
Bőrösödési idő7 perc
Kötési sebesség (első 24 óra)2-3 mm
Térfogat változás (DIN 52451)-3%
Réskitöltésmax. 5 mm
Eltarthatóság (+5°C - +25°C)12 hónap
Felületi keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 530
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)500%
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága2,0 N/mm²
Mozgási kapacitásmax 15%
Hőmérséklet-ellenállóság-50 - +280 rövid ideig (2 óra) +300 °C
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és száraznak kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k  alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.

A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

Felhasználás
A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba. (A Black-Seal 200 ml-es nyomópatronban is.) A kartusok kartusnyomóval vagy automata adagolórendszerrel adagolhatók. A WEICON Speed-Flex-et kizárólag a professzionális minőségű speciális adagolóval (WEICON Cartridge Gun \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Special\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\") javasolt használni

A ragasztandó részek összeállítása
Az optimális eredmény érdekében a  ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

Kötés
Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a  kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.

nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

Tárolás
Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom)esetén a WEICON egykomponensű rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.