Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Fém felületek javítása és bevonatolása
RK - szerkezeti ragasztó
PU / PE-PP / Epoxy ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok
Anaerób ragasztók, rögzítők és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór
Szerelőszalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Contact pilllanatragasztók
Rugalmas ragasztók
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
HT 300 rugalmas hőálló ragasztó 310 ml
Kapcsolódó termékek
Szilokon alapú rugalmas, hőálló ragasztó, Maximum 300°C-ig, piros
cikkszám: 13050310
Ár: 6.710 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 12 db
Darabár: 80.520 Ft+ÁFA
Bruttó darabár: 8.522 Ft
Bruttó darabár: 102.264 Ft
Raktáron
 

A WEICON HT300-as a magas hőmérsékletű területeken alkalmazható. Ez a szilikon típus tartósan ellenáll 230°C-nak (rövid ideig +300°C-nak).

A WEICON HT300 alkalmazási területei: szerszámok, műszerek, eszközök részeinek tömítése, szigetelése továbbá a hőszekrények és hőkemencék, sütők ablakainak, üvegeinek beragasztása és tömítése.

Alap1 K. Polysiloxan (oxim)
Sűrűség1,28 g/cm³
Viszkozitáspaszta
Stabilitás (megfolyás ASTM D 2202)1 mm
Feldolgozási hőmérséklet+5 - +35°C
Kötés típusanedvességre
Kötési feltételek+5 - +40°C hőmérséklet és 30-95% rel. páratartalom
Bőrösödési idő7 perc
Kötési sebesség (első 24 óra)*2-3 mm
Zsugorodás (DIN 52451)-2%
Réskitöltésmax. 5 mm
Rés szélességmax 25 mm
Eltarthatóság +5 - +25°C12 hónap
Shore keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 535
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)500%
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága2,0 N/mm²
Átlagos tensile szakítószilárdság (DIN 53283 ASTM D1)1,3 N/mm²
Szakítószilárdság (DIN 53515/ASTM D 624)max 15%
Hőmérséklet-ellenállóság- 50 - + 230 °C (rövid ideig, kb 2 óráig max +300°C
Szárazanyag tartalom100%
Fajlagos forward ellenállás 2,5 x 10˄16 Ohm/cm
Felülfesthető (folyékony festék)nem
Hővezető képesség0,3 W/m.K
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2

* +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom. Ez változhat a környezeti körülmények, például a hőmérséklet, páratartalom, táptalaj, stb változásai miatt.
 
Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és zsírmentesnek kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.

A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

Felhasználás
A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba. (A Black-Seal 200 ml-es nyomópatronban is.) A kartusok kartusnyomóval vagy automata adagolórendszerrel adagolhatók. A WEICON Speed-Flex-et kizárólag a professzionális minőségű speciális adagolóval (WEICON Cartridge Gun \"Special\") javasolt használni

A ragasztandó részek összeállítása
Az optimális eredmény érdekében a ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

Kötés
Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.
Nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

Tárolás
Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom)esetén a WEICON egykomponensű rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.