Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Kövess minket a Facebook-on!
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Fast-Metal (acéltartalmú) pillanatragasztó 24 ml
Kapcsolódó termékek
Kétkomponensű, gyorsn kötő (3-4 perc), nagy erősségű szerkezeti ragasztó iker, Szín: áttetsző,
cikkszám: 10551024
Ár: 4.177 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 5.305 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 3 db     Ár: 3.969 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 5.041 FtMennyiség: 6 db+   Ár: 3.760 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 4.776 Ft
Raktáron
 

A WEICON Epoxi ragasztók hidegen kötő, oldószermentes, kivételesen erős kötési tulajdonságokkal rendelkező kétkomponensű rendszerek. Lehetővé teszik anyagok nagy szakítószilárdságú, fizikai hatásoknak ellenálló kötését, ezért ideális megoldást biztosítanak az összeszerelésekhez, javításokhoz és gyártáshoz.

Ez a sűrű, acél tartalmú ragasztó függőleges felületekre is felhordható, emellett használható rések, lyukak és egyenetlen felületek kitöltésére. Ideális azokhoz a javításokhoz, ahol viszonylag nagyobb rést kell kitölteni.

- paszta sűrűségű, réskitöltő
- nagyon rövid felhasználási idő (3-4 perc)
- gyorsan kötő
- megmunkálható (csiszolható, reszelhető, fúrható, stb.)

Alapepoxi gyanta, acél töltött
Állagpaszta sűrűségű, réskitöltő
Csomagolásdupla fecskendő
Keverési arány, térfogat (gyanta/keményítőanyag)1:1
Felhasználhatóság 10ml anyag +20°C-n3 – 4 perc
Sűrűség (keverék)1,80 g/cm³
Viszkozitás (keverék) +20°C-n300000 mPa•s
Feldolgozási hőmérséklet+10 - +30°C
Kötési hőmérséklet+6 - +40°C
Színsötétszürke
Réskitöltésmax. 4 mm
Kötés megfogható (teljes erősség 35%-a) 20°C-n40 perc elteltével
Kötés mechanikai terhelhetősége (teljes erősség 50%-a) 20°C-n2 óra elteltével
Kötés teljes erősségének elérése (100% erősség kialakulása) 20°C-n24 óra után
Nyomás9 MPa
Nyújthatóság24 MPa
Csavarodás58 MPa
Shore D keménység70
Szakítószilárdság különböző felületeken
Alumínium, homokfúvot19 N/mm²
Acél, homokfúvott20 N/mm²
Merev PVC, durva felület11 N/mm²
Hőmérséklet-állóság-50 - +145°C

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és száraznak kell lenniük. (pl. tisztítsa meg a felületeket a WEICON Tisztító S-el vagy a Műanyag Tisztító Spray-vel.) A sima felületeket javasolt érdesíteni, pl. homokfúvással.

Felhasználás
A ragasztót elég csak az egyik ragasztandó felületre felhordani. A WEICON Epoxy ragasztók minimum 0,2, maximum 2 mm-es rés kitöltésére alkalmasak (a Fast Metal ragasztó esetében 0,5 – 4 mm a réskitöltő képesség). A felhasználhatósági idő 10 ml anyagmennyiségre, szobahőmérsékleten van meghatározva. Nagyobb mennyiség használata esetén az epoxy gyantákra jellemző exotermikus reakció (hőképződés) miatt a kötési idő rövidebb. A magasabb környezeti hőmérséklet szintén csökkenti a kötési időt (nagyságrendileg a szobahőmérsékletnél minden 10 °C fokkal magasabb hőmérséklet felére csökkenti a kötési időt). A +16°C alatti feldolgozási hőmérséklet jelentősen meghosszabbítja a felhasználási és kötési időt, míg +5°C alatt a ragasztó nem köt meg.

Élettani tulajdonságok / munkahelyi egészségvédelem és biztonság
A WEICON Epoxy ragasztók előírásszerű használat esetén teljesen megkötött állapotban toxikológiai szempontból veszélytelenek. Ezeknek a ragasztóknak a használata esetén be kell tartani az EC Biztonsági adatlapban meghatározott előírásokat és útmutatásokat.

Tárolás
Állandó, +20°C-os szobahőmérsékleten, eredeti, zárt (bontatlan) csomagolásban történő tárolás esetén a WEICON Epoxy ragasztók legalább 18 hónapig eltarthatók. Óvni kell a közvetlen napsugárzástól. A tárolással kapcsolatos javaslatok figyelmen kívül hagyása 6 hónapra csökkenti az eltarthatósági időt. Az epoxy ragasztók +5°C alatti hőmérsékleteken hajlamosak a kristályosodásra. Ezt a hatást erősíti a téli időszakban történő szállítások során előforduló hőingadozás. Ez a hőingadozás károsan hat a ragasztók tulajdonságaira, kötési idejére, műszaki adataira. Ezek a hatások visszafordíthatók a ragasztó max +50°C-ra történő hevítésével (nyílt láng használata kerülendő). A WEICON Epoxy ragasztók esetében az alap gyanták (bisphenol A és F) körültekintő kiválasztása és keverése biztosítja a kristályosodás minimálisra csökkentését.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.