Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Kövess minket a Facebook-on!
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Szilikon F - önterülő változat 310 ml
Kapcsolódó termékek
Rugalmas ragasztó és tömítőanyag. Szín: átlátszó
cikkszám: 13200310
Ár: 8.125 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 10.319 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 2 db     Ár: 7.719 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 9.804 FtMennyiség: 3 db+   Ár: 7.313 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 9.288 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 7 nap
 

A rugalmas ragasztó- és tömítőanyagokat az ipar számos területén használják a gyártási és összeszerelési folyamatokhoz. Ezek a termékek egyszerre kínálják a ragasztási és tömítési technológia összes előnyét, és minden olyan alkalmazási területen használhatók, ahol a legfontosabb elvárás a csatlakozás rugalmas, tömített összekötése.

Folyékony, Önterülő változat, alkalmazható elasztikus ragasztásra, szigetelésre és impregnálásra az iparban. Szintén ajánlott tömítésre illetve öntvénynek a technikai eszközöknél.

A szigetelési hézag nem lehet több mint 10 mm. Ragaszt szinte minden anyagot önmagával vagy egy másik anyaggal, illetve szigetelő közegként is alkalmazható olyan anyagoknál például, mint az – alumínium, anódizált alumínium és acél, üveg és üvegszerkezetek,  kerámiák és fák

Alap1 K. Polysiloxan (acetát)
Sűrűség1,03 g/cm³
Viszkozitás11 000 mPa.s
Stabilitás (megfolyás ASTM D 2202)folyékony
Feldolgozási hőmérséklet+5°C - +35°C
Kötés típusanedvességre
Kötési feltételek+5°C - +40°C hőmérséklet és 30-95% rel. páratartalom
Bőrösödési idő15 perc
Kötési sebesség (első 24 óra)2-3 mm
Zsugorodás (DIN 52451)-9%
Réskitöltésmax. 2 mm
Rés szélesség-
Eltarthatóság +5°C - +25°C9 hónap
Shore keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 523
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)370%
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága1,8 N/mm²
Átlagos tensile szakítószilárdság (DIN 53283 ASTM D1)0,8 N/mm²
Szakítószilárdság (DIN 53515/ASTM D 624)3,6 N/mm²
Mozgási kapacitás-
Hőmérséklet-ellenállóság- 50°C - +180 °C
Szárazanyag-tartalom90%
Fajlagos ellenállás 7 x 10˄14 Ohm/cm
Dielektromos ellenállás21 kV/mm
Felülfesthető (folyékony festék)nem
Hővezető képesség0,3 W/m.K
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2

* +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom. Ez változhat a környezeti körülmények, például a hőmérséklet, páratartalom, táptalaj, stb. változásai miatt.

 

Felületek előkezelése

A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek, tisztának és zsírmentesnek kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.

A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

 

Felhasználás

A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba.

 

A ragasztandó részek összeállítása

Az optimális eredmény érdekében a ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

 

Kötés

Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.

Nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

 

Tárolás

Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom)esetén a WEICON egykomponensű rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

 

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.