Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Töltsd le magyar nyelvű katalógusunkat!
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Kövess minket a Facebook-on!
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szállítószalag javító szett
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar / NSF és ISEGA regisztrált pillanatragasztók / Contact VA 110 NSF univerzális pillanatragasztó - NSF 30 g
Contact VA 110 NSF univerzális pillanatragasztó - NSF 30 g
Kapcsolódó termékek
Etil alapú professzionális pillanatragasztó
cikkszám: 12052030
Ár: 7.537 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 9.572 Ft
Raktáron
 

A Weicon kibővítette az NSF jóváhagyással rendelkező ragasztóinak termékcsaládját. Ezek a termékek élelmiszerrel és ivóvízzel kapcsolatba kerülő felhasználási helyeken is alkalmazhatók.  Ezekre a felhasználási területekre mostantól új, általános ciánakril ragasztó típust kínálunk: ez a WEICON VA 110. 


Az új ragasztó közepes viszkozitású, lassabb kötési idejű termék. Univerzális típusként alkalmazható többféle anyag ragasztására.

 

Észter típusEtil
ÁllagSzíntelen, átlátszó folyadék
Viszkozitás (+20°C Bookfield)70-110 mPa˙s
Réskitöltésmaximum 0,15 mm
Kezdeti kötés alumíniumon20-50 másodperc után
Kezdeti köteés Nora teszt gumin3-15 másodperc után
Kezdeti kötés merev PVC-n10-50 másodperc után
Kötés teljes erősségének elérése (100% erősség kialakulása)24 óra elteltével

A terméket az univerzális használhatósága teszi különlegessé Szinte bármilyen anyagot ragaszt egymáshoz és önmagához, például műanyagokat, fémet, természetes és szintetikus gumit, üveget, kerámiát, fát és bőrt.


A WEICON Contact Ciánakril ragasztók szobahőmérsékleten, egykomponensű, oldószermentes ragasztók. A ragasztandó felületeken, illetve a levegőben lévő nedvességtartalom hatására gyorsan polimerizálódnak, és enyhe nyomás hatására megkötnek. 


A WEICON Contact ragasztók használatánál a felületek szerkezete nem változik meg, mint a hegesztés vagy forrasztás során. Az anyagokban nem keletkezik belső feszültség. Ez könnyebb, gyorsabb szerelést tesz lehetővé, és nincs szükség további rögzítőeszközökre.   


Felületek előkezelése

A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és száraznak kell lenniük. (pl. tisztítsa meg és zsírtalanítsa a felületeket a WEICON Tisztító S-el.) A sima felületeket javasolt érdesíteni.

Felhasználás
Hordja fel a WEICON Contact Ciánakril ragasztót az egyik ragasztandó felületre. A felhordott ragasztómennyiség javasolt vastagsága 0.05 mm - 0.2 mm, az ezektől eltérő vastagság esetén nem garantált a ragasztás. Nagyobb felületek ragasztása esetén a WEICON Contact Ciánakril ragasztót pontszerűen kell felhordani, így elkerülhetők a belső feszültségek kialakulása. A WEICON Contact Ciánakril ragasztók nagyon gazdaságosak: egyetlen csepp elegendő 3-5 cm² felületre. A ragasztást javasolt 40 - 80 %-os relatív környezeti páratartalomban elvégezni. 40% alatti relatív páratartalom esetén a kötési idő jelentősen megnő, illetve a kötés nem jön létre. 80% fölötti relatív környezeti vagy alap felületi (pl üveg) páratartalom esetén sokk-kötés alakulhat ki. Ezekben az esetekben egyes anyagoknál 10-15%-os kötési erő csökkenés tapasztalható, mely a kötés belső feszültsége miatt alakul ki. Alap-reakciós felületek (pH érték 7 fölött) felgyorsítják a kötést, míg az sav-reakciós felületek visszatartják azt, extrém esetekben teljesen megakadályozva a polimerizációt.

Tárolás
A WEICON Contact Ciánakril ragasztókat mindig hűvős, száraz és sötét helyen kell tárolni. Eltarthatóságuk szobahőmérsékleten (18 - 25°C). történő tárolás esetén legalább 9 hónap. +5°C –on (hűtőszekrényben) történő tárolással az eltarthatóság 12 hónapra növelhető.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.