Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Fém felületek javítása és bevonatolása
RK - szerkezeti ragasztó
PU / PE-PP / Epoxy ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok
Anaerób ragasztók, rögzítők és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór
Szerelőszalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
Contact pilllanatragasztók
Rugalmas ragasztók
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar / ISEGA regisztrált rugalmas ragasztók / Flex 310 M Classic - szürke - ISEGA regisztrált 310 ml
Flex 310 M Classic - szürke - ISEGA regisztrált 310 ml
Kapcsolódó termékek
Szilikon, izocianát és halogén mentes univerzális, MS polimer alapú rugalmas ragasztó és tömítő. Csomagolás: nyomótár, Szín: szürke
cikkszám: 13305310
Ár: 5.057 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 12 db
Csomagár: 60.684 Ft+ÁFA
Bruttó darabár: 6.423 Ft
Bruttó csomagár: 77.076 Ft
Raktáron
 

Univerzális, MS polimer alapú rugalmas ragasztó. Használható fémekre, sokfajta műanyagra, kerámiára, fára, üvegre, kőre, stb. Alapozó nélkül is jól tapad az alumínium és rozsdamentes acél felületekre.

ISEGA regisztrált termék regisztrált termék

Felhasználási területek:

• fémmegmunkálás
• tartály- és berendezésgyártás
• karosszéria-, teherautó- és konténer szerelés
• szellőzéstechnika és légkondicionálás
• elektromos ipar
• jacht- és hajóépítés

Jellemzők:

• univerzális típus
• szilikon-, izocianát- és halogén mentes
• azonnal felülfesthető*(nedves a nedvesen)
• kötés után csiszolható
• kiválóan öregedésálló
• jó UV állóság
• sós és friss víznek ellenáll
• oldószer- és szagmentes

* Csak a „nedves a nedvesen” esetén, legalább 3 órával az anyag felhordása után, a megfelelő festék-bevonási rendszerekkel (kivéve az alkyd gyantás festékeket)

Alap1 K Polyoxypropilén
Sűrűség1,44 g/cm³
Viszkozitásképlékeny
Stabilitás (megfolyás ASTM D 2202)1 mm
Feldolgozási hőmérséklet+5 - +40°C
Kötés típusanedvességre
Kötési feltételek+5 - +40°C hőmérséklet és 30-95% rel. páratartalom
Bőrösödési idő25 perc
Kötési sebesség (első 24 óra)2-3 mm
Zsugorodás (DIN 52451)-1%
Réskitöltésmax. 5 mm
Rés szélességmax 25mm
Eltarthatóság +5 - +25°C12 hónap
Shore keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 542
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)650%
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága3,3 N/mm²
Átlagos tensile szakítószilárdság (DIN 53283 ASTM D1)2,1 N/mm²
Szakítószilárdság (DIN 53515/ASTM D 624)20 N/mm²
Mozgási kapacitásmax 15%
Hőmérséklet-ellenállóság- 40 - + 90 °C (rövid ideig, kb 2 óráig max 130°C
Átfesthető (folyékony festék)csak „nedves-a-nedvesre”, az utolsó anyagfelhordást követő 3 órán belül
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2

* +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom. Ez változhat a környezeti körülmények, például a hőmérséklet, páratartalom, táptalaj, stb változásai miatt.

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és zsírmentesnek kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k  alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.
A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

Felhasználás
A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba. (A Black-Seal 200 ml-es nyomópatronban is.) A kartusok kartusnyomóval vagy automata adagolórendszerrel adagolhatók. A WEICON Speed-Flex-et kizárólag a professzionális minőségű speciális adagolóval (WEICON Cartridge Gun "Special") javasolt használni

A ragasztandó részek összeállítása

Az optimális eredmény érdekében a ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

Kötés
Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a  kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.

Nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

Tárolás
Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom)esetén a WEICON egykomponensű rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.