Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
Kétkomponensű RK szerkezeti ragasztók
PU/PE-PP/Epoxi Easy-Mix ragasztók gyártáshoz
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Menet-, tengely- és csapágy ragasztók, tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó szerelő ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Contact pilllanatragasztók gyártáshoz és karbantartáshoz
Ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Csupaszoló és blankoló szerszámok
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar / ISEGA regisztrált rugalmas ragasztók / Flex 310M - Rozsdamentes acél - ISEGA regisztrált 290 ml
Flex 310M - Rozsdamentes acél - ISEGA regisztrált 290 ml
Kapcsolódó termékek
Szilikon, izocianát és halogén mentes univerzális, MS polimer alapú rugalmas ragasztó és tömítő. Csomagolás: nyomótár, Szín: szürke
cikkszám: 13656290
Ár: 5.991 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 7.609 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 3 db     Ár: 5.692 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 7.229 FtMennyiség: 6 db+   Ár: 5.392 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 6.848 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 7 nap
 

A rugalmas ragasztó- és tömítőanyagokat az ipar számos területén használják a gyártási és szeszerelési folyamatokhoz.

Ezek a termékek egyszerre kínálják a ragasztási és tömítési technológia összes előnyét, és minden olyan alkalmazási területen használhatók, ahol a legfontosabb elvárás a csatlakozás rugalmas, tömített összekötése.

MS polimer alapú, nem-korrozív, nagy tapadási erejű rugalmas ragasztóanyag. Különösen alkalmas rozsdamentes acél, alumínium és nem vastartalmú fémek ragasztására és tömítésére.

regisztrált termék

A Flex 310M Rozsdamentes acél emellett használható minden olyan helyen, ahol fontos, hogy a ragasztó vagy tömítőanyag színe illeszkedjen az anyagéhoz (rozsdamentes acél, alumínium, stb.

Alap1 K. MS Polimer
Sűrűség1,6 g/cm³
Viszkozitásképlékeny
Stabilitás (megfolyás ASTM D 2202)<1 mm
Feldolgozási hőmérséklet+5°C - +35°C
Kötés típusanedvességre
Kötési feltételek+5 - +40°C hőmérséklet és 30-95% rel. páratartalom
Bőrösödési idő10 perc
Kötési sebesség (első 24 óra)2-3 mm
Zsugorodás (DIN 52451)-3%
Réskitöltésmax. 5 mm
Rés szélességmax. 25 mm
Eltarthatóság +5°C - +25°C12 hónap
Shore keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 545
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)250%
Átfesthető (folyékony festék)csak „nedves-a-nedvesre”, az utolsó anyagfelhordást követő 3 órán belül
Porfestés (hőbevonat)csak teljes kikeményedés után
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága2,4 N/mm²
Átlagos tensile szakítószilárdság (DIN 53283 ASTM D1)1,8 N/mm²
Szakítószilárdság (DIN 53515/ASTM D 624)10 N/mm²
Mozgási kapacitásmax 20%
Hőmérséklet-ellenállóság- 40°C - + 90°C

* +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom. Ez változhat a környezeti körülmények, például a hőmérséklet, páratartalom, táptalaj, stb változásai miatt.

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és zsírmentesnek kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k  alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.
A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

Felhasználás
A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba.

A ragasztandó részek összeállítása

Az optimális eredmény érdekében a ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

Kötés
Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a  kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.

Nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

Tárolás
Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom)esetén a WEICON egykomponensű rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.