Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Kövess minket a Facebook-on!
Ha megtalálta a megfelelőt térjen vissza oldalunkra
Élelmiszer-, gyógyszer és kozmetika ipar
Sérült fém felületek javítása és bevonatolása
RK szerkezeti kétkomponensű ragasztók
Easy-Mix kétkomponensű ragasztók
Biztonsági jelölő lakkok 3 színben
Anaerób ragasztók és tömítők
100% PTFE menettömítő zsinór +240°C-ig
Kétoldalon tapadó erős ragasztószalagok
GMK Fém-Gumi ragasztók
O-Gyűrű ragasztó készlet
Pilllanatragasztók
Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok
Technikai spray-k
Technikai folyadékok
Festhető korrózióvédő bevonatok
Hőálló rézpaszták és szerelőpaszták
Szerszámok - WEICON TOOLS
HírlevélÉrtesüljön elsőként akciókról, rendezvényeinkről, híreinkről!
Főoldal | Webáruház | Rugalmas és PU ragasztó és tömítőanyagok / Kétkomponensű Flex 310M 2K rugalmas ragasztó / Flex 310 M 2K - gyors kötésű kétkomponensű rugalmas ragasztó 250 ml
Flex 310 M 2K - gyors kötésű kétkomponensű rugalmas ragasztó 250 ml
Kapcsolódó termékek
2-K-hibrid polimer alapú rugalmas ragasztó és tömítő nagy felületek ragasztásához. Csomagolás: nyomótár, Szín: szürke
cikkszám: 13305250
Ár: 13.087 Ft+ÁFA/db
Csom. egység: 1 db
Bruttó darabár: 16.621 Ft
Mennyiségi kedvezmény!Mennyiség: 2 db     Ár: 12.433 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 15.790 FtMennyiség: 3 db+   Ár: 11.779 Ft+ÁFA/dbBruttó darabár: 14.960 Ft
Rendelhető, szállítási idő: 7 nap
 

A WEICON Flex 310 M 2 K ragasztó és tömítőanyag nagyon erős, nem korrozív, felülfesthető (nedves a nedvesre), csiszolható, időjárás- és UV-álló, nem tartalmaz szilikont, izocianátokat vagy oldószereket.

A Flex 310 M 2 K erős, kétkomponensű, hibrid polimer bázisú rendszer, ami lehetővé teszi a nagyobb alkatrészek teljes felületen történő ragasztását. Akár 10mm-es rés kitöltésére is alkalmas. Szinte bármilyen anyagot megragaszt, gyakorlatilag az összes fémet és sokféle műanyagot is.


A WEICON Flex 310 M 2 K alkalmazható fémszerkezetek, tartályok és szerkezetek gyártásánál, gépek és rendszerek készítésénél, bútoriparban, szellőző- és klímaberendezéseknél és rendszereknél, az elektrotechnikában, hajó és yachtépítésnél és bárhol ahol a szilikonok vagy a szilikon tartalmú termékek nem alkalmazhatók.

A speciális patron standard kartusnyomóval adagolható.

Alap2-K-hibrid polimer
Sűrűség1,40 g/cm³
Viszkozitássűrű paszta
Feldolgozási hőmérséklet+5°C - +35°C
Feldolgozási idő +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom eseténkb. 5 perc
Bőrösödési idő*kb 10 perc
Terhelhető*kb 60 perc után
Kötés típusakémiai polimerizáció
Zsugorodás (DIN 52451)kb. -1%
Réskitöltésmax. 10 mm
Shore keménység A (DIN 53505 / ASTM D 2240) ± 540
Nyúlás szakadáskor (DIN 53504 / ASTM D 412)350%
A tiszta ragasztó/tömítőanyag szakítószilárdsága2,2 N/mm²
Átlagos tensile szakítószilárdság (DIN 53283 ASTM D1)1,3 N/mm²
Hőmérséklet-ellenállóság- 40°C - + 90 °C
Szakítószilárdság (DIN 53515/ASTM D 624)20 N/mm²
Mozgási kapacitásmax 15%
Hőmérséklet-ellenállóság- 40 - + 90 °C (rövid ideig, kb 2 óráig max 130°C
Átfesthető (folyékony festék)csak „nedves-a-nedvesre”, az utolsó anyagfelhordást követő 3 órán belül
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2
Építőanyag kategória (DIN 4102)B2

* +23°C hőmérséklet és 50% rel. páratartalom. Ez változhat a környezeti körülmények, például a hőmérséklet, páratartalom, táptalaj, stb változásai miatt.

Felületek előkezelése
A tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és zsírmentesnek kell lenniük. A WEICON Felülettisztító Spray sokféle felületi szennyeződést eltávolít, például olajt, port és koszt. A WEICON Tisztító S és a WEICON ragasztó- és Tömítőanyag eltávolító spray-k  alkalmasak a régi festék- vagy ragasztómaradékok eltávolítására.
A legtöbb anyag önmagával és egymással is összeragasztható. Egyes anyagok vagy extrém körülmények esetén javasoljuk az előkezelő anyag (primer) használatát. Erről részletes információkat a „Primer kiválasztó táblázat”-ban találhat. A felület mechanikai előkészítése homokfúvással vagy csiszolással jelentősen javíthatja a ragasztást.

Felhasználás
A WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok tubusban vagy Euro kartusban kerülnek forgalomba.

A ragasztandó részek összeállítása

Az optimális eredmény érdekében a ragasztandó alkatrészeket a bőrösödés kialakulása előtt össze kell illeszteni (ld. bőrösödési idő).

Kötés
Minden WEICON egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag a nedvesség hatására köt meg. A kötési folyamat a felületen kezdődik és kívülről halad befelé. 50%-os relatív páratartalom és +23°C, hőmérséklet esetén a  kötés sebessége körülbelül 3mm az első 24 órában.

Nagyobb felületek és vastagabb ragasztóréteg esetén a kötés lassabb, mivel a nedvesség a már megkötött külső rétegeken nehezebben halad át. Magasabb hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a kötés gyorsabb. Alacsonyabb hőmérséklet és alacsony páratartalom esetén a kötés lassabb.

Tárolás
Bontatlan csomagolásban, normál éghajlati viszonyok (+23°C és 50 % relatív páratartalom) esetén a WEICON rugalmas ragasztó- és tömítőanyagok típustól függően 9-12 hónapig eltarthatók.

Az itt megadott adatok és ajánlások nem tekintendők garantált termékjellemzőnek, ezek laboratóriumi teszteken illetve gyakorlati tapasztalatokon alapulnak. Mivel az egyedi felhasználási feltételek és esetek kívül esnek tudomásunkon, felügyeletünkön és felelősségünkön, ez információkat kötelezettség vállalása nélkül tesszük közzé. Garantáljuk termékeink folyamatosan magas minőségét, valamint azt, hogy az Általános Kereskedelmi Feltételekben foglaltaknak megfelelően termékeink hibátlanok. Ennek ellenére javasoljuk a kérdéses termék saját laboratóriumban való tesztelését és gyakorlati kipróbálását annak biztosítására, hogy az igényelt tulajdonságoknak megfelel-e. Kárigény ebből nem érvényesíthető. A felhasználó viseli a teljes felelősséget a helytelen vagy a meghatározottól eltérő használatért.